Over Dana

De basisopleiding moet goed zijn

Mijn fascinatie voor paarden begon al vroeg en is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader bracht zijn hele werkende leven door tussen de paarden. Voor mijn moeder stopte het actieve paardrijden toen er kinderen kwamen. Ze bleef altijd een belangrijke rol spelen in de dagelijkse verzorging van onze paarden thuis en de ondersteuning van de sport.

 

Mijn vader heeft met zijn instructie veel mensen begeleid naar hoog niveau, heeft talloze paarden opgeleid en is nog steeds heel actief betrokken bij de paardensport. Van hem heb ik geleerd om goed te kijken en te analyseren. Wat heeft het specifieke paard nodig qua training en management om een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling? Daar maak ik me bij ieder paard of iedere pony die ik train en iedere ruiter die ik begeleid sterk voor. Want als de basisopleiding goed is, hebben paard en ruiter het meeste plezier en komen ze samen tot de beste prestaties.

 

Al vanaf jonge leeftijd gaat mijn interesse uit naar dressuur. Het fascineert me hoe een paard zich kan ontwikkelen naar goed of soms heel goed door de juiste training en bijhorend management. Als kind reed ik met meerdere pony’s naar het Z-dressuur. Na de overstap naar de paarden werden er daarvan meerdere opgeleid tot Z2, ZZ-L  of meer. Daarna werden ze verkocht om vervolgens weer aan een nieuw project te beginnen. De interesse voor pony’s is ook na de overstap naar de paarden altijd gebleven. Het fokken of aankopen van een pony, deze aanrijden zodat ze voor een kind fijn te rijden zijn, is mijn passie! Iedere keer weer, met plezier, geduld en een nuchtere aanpak.

 

Geduld aangevuld met consequent zijn en doorzetten, zet ik ook in als ik lesgeef. Ik voel me een rijk mens omdat ik iedere dag op deze manier met paarden en met mensen mag werken. De combinatie met een baan als personal assistant bij een actieve holding organisatie maakt dat ik ook mijn gevoel voor commercie en het strategisch vooruit kijken naar de toekomst op twee fronten kan inzetten. Zo komen twee werelden samen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of ben je op zoek naar meer info?
neem gerust contact op!